2010. december 31., péntek

Ígér(get)em... :))))

Év vége, Szilveszter, új év. Valami kényelmetlen mocorgás az agyunk bepókhálósodott szegletében: mi van az újévi fogadalmakkal, ígéretekkel??? :)


Van abból nagyon sokféle... legjellemzőbben az betarthatatlan:

- ígérem, hogy minden nap korán kelek (időben leviszem a kutyát/macskát/hörcsögöt/kanárit sétálni...)

- ígérem, hogy két naponta edzeni fogok (vagy három naponta... vagy hetente egyszer... két hetente...)

- ígérem, hogy egészségesebben fogok élni (húst mellőzve.... a vörös húst... mert a csirke ugye nem hús... és ünnepek idején szabad egy kis oldalast meg csülköt...)

Akadnak egyenesen utópisztikusak:

- ígérem, hogy leadok 5 (2-3, 8-10, 1-2?) kilót (hogy beleférjek a régi fekete/szürke/barna nadrágomba.... )

- ígérem, hogy csökkentem a napi kalória bevitelemet (felére. negyedével. na jó, kicsit opitmalizálom...)

- ígérem, hogy környezettudatosan élek a háztartásomban (csak ne lenne olyan messze az a rohadt szelektív hulladékgyűjtő...)

Aztán a nevetségesek:

- ígérem, hogy leszokom a dohányzásról (a sütizabálásról, a chispről, a kávéról, az alkoholról, az energia italról, a délig alvásról, a gyógyszerekről, az éjszakázásról...)

- ígérem, hogy félrefordítom a fejemet, amikor a Promod kirakata előtt megyek el

- ígérem, hogy bekötött szemmel vezettetem magamat végig a bevásárlóközpontokban a butikok előtt, és csak a teszkó leértékelt áruk részlegénél nyitom ki a szememet...)  

És persze jönnek az ömámítóak:

- fogadom, (esküszöm és ígérem) hogy naponta egyszer fél órát mozgok

- fogadom, (esküszüm és ígérem) hogy nem időben odaérek minden programra

- fogadom, (esküszöm és ígérem) hogy türelmesebb, optimistább, kedvesebb, nyugodtabb, segítőkészebb, elégedettebb, higgadtabb, lelkesebb, jóindulatúbb, jobbkedvűbb, barátságosabb, törődőbb, éshaddnefolytassammertkifutokavirtuálispapírbólamonitoronhamindentleakarnékírnigondolommindenkinekismerősekezekvagyahasonlódolgok....)

Egyszóval, gyarlóság vagy – rosszabb májú ismerőseim szerint egyenesen megbízhatatlanság! - miatt, nekem még újévi fogadalmat betartani nem nagyon sikerült. A rítust persze végigviszem, minden szilveszterkor. Tudniillik éltetni szeretném magamban legalább a szándékot, hogy nem csak jobb új évet szeretnék, hanem én magam is szeretnék jobb lenni. Mivel pedig saját örömömet sem szeretném rontani, publikus és betartható fogadalmat teszek most:

Ígérem, hogy amint felkeredekem, próbálom ma jól érezni magamat a barátaimmal, igyekszem kikapcsolni mára a rossz dolgokat, és azon leszek, hogy a mai napon vidáman és aktívan búcsúztassam el az óévet, és még nagyobb örömmel és reménnyel nézzek az új elé, amikor elüti az óra a tizenkettőt! 


Boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!

marity-kovács mira

4 megjegyzés:

  1. Mira :) elöször is dohanyzol? :)
    es a Promod :) latod milyen jo.. itt nalunk nincs :( sajnos.. igy olyan könnyen betudnam ezt az igeretemet tartani :) De amikor elutazom valahova es van.. jaj de nehez onnan kijönni :)

    Mira, itt is akkor Boldog Uj Evet kivanok neked es csaladodnak!!!:)

    VálaszTörlés
  2. Izus, ezek csak általános ígéretek voltak! Dehogyis dohányzom, bár az ígéretek nagy részét én is tehetném, tehettem volna. :)
    Szerencsés vagy, hogy Svédországban nincs Promod! :D Töltsd vígan az óév búcsúztatót, és indulj neki vidáman az új évnek! Szeretettel ölellek!

    VálaszTörlés
  3. Boldog Új Évet Mira!:)
    Egészséget,boldogságot kívánok Neked és Szeretteidnek az új évre!Ha ez a két dolog megvan, akkor minden megvan, a többi csak ráadás!:)

    VálaszTörlés
  4. Igazad van, Mariann, az első a legfontosabb. :) A második bizony csak bónusz. Azt kívánom, hogy váljanak valóra az álmaid az új esztendőben! :)

    VálaszTörlés