2010. február 21., vasárnap

Ne veszítsd el magadat!


„Csak ne veszítsd el magadat!” - ezt kérte az okos-bölcs kis/nagylányom ma tőlem. Látta, hogy magam alatt vagyok, hogy az erőltetett jókedvem csupán a felszín, de méltányolta az igyekezetemet. Engedett a zsarolásnak, miszerint a mai napot velem tölti. Amolyan „anya-lánya” napot tartunk, amilyet szoktunk rendszeresen. Szükségem van ezekre az együtt töltött napokra, valljuk be, nekem jóval inkább, mint Neki. Eljön (eljött) az az idő, amikor az elengedés fenyegető árnyékában jóval inkább ragaszkodom a gyermekemhez, mint Ő hozzám. Így van ez rendjén, tudom én. Mindenki ezzel vigasztal (?), erre biztat. Ezzel kapcsolatban még eszembe jutott egy nagy igazság, amelyre a napokban több alkalommal rácsodálkoztam, mert valahogy folyton az utamba került, egymástól független fórumokon.

A legtöbb problémánk valószínűleg abból adódik, hogy elvárjuk, hogy úgy szeressenek, ahogy mi szeretnénk, hogy szeressenek. Hogyan is írta ezt Coelho a Zahírban? „A szenvedés abból fakad, hogy elvárjuk, hogy úgy szeressenek minket, ahogy elképzeltük - ahelyett, hogy hagynánk, hogy a szeretet úgy nyilvánuljon meg, ahogy akar: szabadon, zabolátlanul, ereje teljében, vezetve minket, megakadályozva, hogy megálljunk.” Engedem, hagyom, hogy a lányom úgy – és annyira – szeressen, ahogyan képes rá.

Az „anya-lánya” nap jól sikerült, csak rövid volt. A nézelődés, vásárolgatás után kedvenc helyünkre ültünk be, (Starbucks híján) a Frei kávézóba, a Libriben. Hangulatos az a hely. Patinás kávéfőzők, stílszerű és ízléses dekor a világ kávékuriózumainak vidékeiről, körbevéve a csodálatos Guttenberg féle könyvekkel, az igaziakkal. A körtés-karamellás tortaszelet felér a cheescake-kel, a limoncellos kávé a white chocolate moccha-val. Mindenkinek ajánlom a Frei kávézókat, tisztességes árakkal és különlegességekkel várják a vendégeket a könyvesboltokban, - sajnos, egyelőre nem sok helyen. A Nagyi gyümölcsteáját ki ne hagyjátok!

http://www.cafefrei.hu/


4 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy végre írsz. Csak a Lányoddal tudok egyetérteni: Ne veszítsd el magad! Semmi nem veszett el, csak eljöttél egy másik országba, haza. Bár a haza ott van, ahol a szív, de az ember (főleg, ha nőből van) sok mindent elvisel, amit eléhoz az élet. Muszáj menni a célunk felé, csak tudjuk meghatározni, hogy mi is az. Boldognak lenni, egészségesnek és teljesíteni a vágyainkat, ami szerintem Neked már teljesült. Még akkor is, ha most úgy érzed, hogy kicsúszott a talaj a lábad alól, de hidd el, hogy nem. Csak elkanyarodtál most egy másik útra, ahol meg kell tanulnod vmit, ami ahhoz kell, hogy még teljesebb ember, feleség, szerető, anya légy egyszemélyben...

    VálaszTörlés
  2. Szia !

    Nagyon bölcs lanyod van :) Halgass ra.. habar ezt mind te is nagyon jol tudod!!:)

    Az anya-lany napotok nagyon jol hangzik :) remelem hogy jövöheten amikor en anyukam jön latogatoba nekunk is lesz :)

    Szep napot kivanok neked
    puszi

    VálaszTörlés
  3. Csücsök, köszöm a biztatást. Te tudod jól, hogy a gyerekek mekkora erőt adnak. Ők adnak csak igazán. Ismered a lányomat. Most valóban Ő a legnagyobb támaszom, pedig nem várhatom el ezt egy kisfelnőttől...és mennyire igazad van... mi, nők, valahogy többet viselünk el. És előttem van a másik út, hogy teljesebb ember legyek. Mondd csak.. miért nem tudtunk mi régen ilyen jókat beszélgetni? Hiányzol...

    Iza, a Te fiatalos jókedved és optimizmusod még mindig erőt ad. Becsüld csak meg az anyukádat, és légy hálás a Sorsnak, hogy ilyen jó viszonyban vagytok. Teljen jól az "anya-lánya" napotok, és majd referálj. :) És készülj fel rá, hogy kora ősszel kopogtatok az ajtódon Stockholmban...:) Minden sorotokat köszönöm, nem is tudjátok elképzelni, mennyit jelentekek ezek a "megtárgyalások"... Szép hétvégét kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
  4. :) Ha adhatok tanacsot akkor nyar, a hires nyari feny, akkor gyertek :) Kora össz is szep :) de az amikor 11-kor meg nincs korom sötet es felnegykor mar vilagos(vagy epp vilagosodik) az szerintem nagyon is latvanyos. Szivesen vagytok latva :)

    VálaszTörlés