2011. április 30., szombat

Hírek a nagyvilágból



Híreket kaptam Angliából. (Jó, tudom, nem Anglia, hanem Egyesült Királyság, de ez valahogy nem jön a számra soha...) Úgy tűnik, a szállás kérdést sikerül megoldani. Egy egyetemi évfolyamtársam által ajánlott magyar nő adja ki a kis padlásterét, elég jutányos áron. A lakhandi Essex-ben van, és bár nincs közel London igazi belvárosa, a zsákutcában fekvő, zsebkendőnyi kerttel rendelkező házacska, - - mely egyébként egy burjánzó zöld erdő és park mellett fekszik - talán kárpótol a reggeli hosszadalmas utazások miatt. /metró egyébként elérhető távolságban.../ Fura dolog, amikor az ember így próbálgatja „távszervezgetni” az elkövetkezendő kinti életét... A tanulságos és kiábrándító tapasztalatokról majd alkalomadtán beszámolok az angol blogban. Most már „csak” állást kellene találni, minél hamarabb, és akkor meg lennék nyugodva. Tudom, hogy ez lesz a legnagyobb kihívás.
Híreket kaptam Kínából. A Húgom most várja a hetedik kisbabáját. A vészmadárkodó (itteni) család ellenére jól és aktívan viseli a másállapotot. Olyannyira, hogy most vettek fel kölcsönt, és építkeznek. Hugiék saját iskolát alapítottak, ahol angolt tanítanak a kínai kisgyerekeknek. Már van három anyanyelvi tanáruk, és a testvérem egyre inkább konkrét választ vár, hogy kimegyek-e segíteni, tanítani suliban. Októberre mindenképpen akar maga helyett egy helyettesítő tanárt, mert akkor jön a baba. Szeretné, ha én lennék az. Mondtam neki, hogy annyit legalább meg kellene tanulnom odáig kantoni nyelven, hogy megértsem a következő, igen fontos mondatokat, hogyha azok egy kétségbeesett vágott szemű kiskölök szájából hangzanak el: „Tanár néni, pisilnem kell!”, vagy „Tanár néni, szomjas vagyok!”, és végül „Tanár néni, szeretlek!” J Ezek azért olyan kijelentések, amelyekre illik érdemben reagálni. Egyszóval – gyorstalpaló on-line kantoni nyelvlecke kerestetik!
Híreket olvastam Magyarországról. Holnap május elseje, több – egymással a legkevésbé sem összefüggő - szempontból is emlékezetes nap lesz. Majálisok országszerte, melyeket elmos az oly sokszor áldott és átkozott májusi eső. János Pál pápát boldoggá avatják a Vatikánban. (Most elkezdett nagyon hiányozni a rövid, de igen emlékezetes római vakációm, a Szent Péter téren és a bazilikában történt varázsos csavargásaim a Lányommal és a barátnőmmel... Egyáltalán: mi csodás dolgot kell művelni a földi létben, hogy valakit boldoggá avassanak...?!) Holnaptól szabad munkavállalás Ausztriában és Németországban, a magyarok számára is. Nem is értem... Eddig is, és ezután is pontosan ugyanannyi (sok...) reménytelen magyar ember vándorol ki és keres munkát és megélhetést nyugati szomszédainknál is, meg szerte a világban. Holnap – Anyák napja. Az összes eddig felsorolt eseményből talán a legfontosabb. Lehet válogatni, ki-ki saját habitusa szerint.

5 megjegyzés:

  1. izgulok! :))) remélem minden jól alakul majd veled/veletek.

    VálaszTörlés
  2. Biztos vagyok benne.:) Csak olyan hirtelen, váratlanul és kiszámíthatatlanul történik minden, hogy az ember alig éri utol magát abban, hogy egyáltalán átgondolja a dolgokat. Az események csak úgy "megtörténnek", ha érted, mire gondolok, kicsit úgy érzem, mintha sodródnék velük... Túl gyors és túl sok minden. Közben gondolok Rád, olvasom a blogodat. Megértem a feszültségedet a közelgő esküvőd miatt, nagyon is... írod, szeretnéd, ha több figyelem jutna Nektek. A Te esetedben ez érthető, én viszont már szeretném, ha csendesülne körülöttem a világ, és magam lehetnék kicsit. Én nagyon drukkolok Neked, hogy nyugodt, szép és legfőképpen boldog pillanatokat élj át az esküvődön.

    VálaszTörlés
  3. köszönöm! <3

    jó lesz ez, jó helyed lesz Gabi mellett! hogy mást ne mondjak, ő az az ember, akiben anyukám után a legjobban megbízom. az életemet is a kezébe tenném. és ha már ott leszel mellette, kérlek említsd meg neki, hogy most már magával is törődjön egy kicsit. mert az tuti, hogy először rajtad/neked fog segíteni. :)

    amúgy meg, tudod: minden úgy jó, ahogy van!

    VálaszTörlés
  4. Tudod mit? Most már én is így érzem. :) Meg hogy minden okkal történik. Gabiban az a legjobb, hogy elképesztően energikus - remélem, ragad majd rám is róla egy kis vitalitás. Egészen jól kitaláltuk már a kooperációt, úgyhogy működni fog, úgy érzem. :) Megy majd a képeslap! :D

    VálaszTörlés