2011. február 2., szerda

Hagyományos köszöntés

Levelet kaptam a Lányomtól. Két mondat állt benne, egy versike és egy kép.

"Boldog február elsejét mindkettőtöknek.:)

GYŐŐŐZTEEEEM..:)
bia

Benedek Elek: Hónapok
Február


Félre innét, gond, búbánat,
Most vigadjunk, vagy soha!
Táncra perdülnek a lábak,
Szöknek ide meg oda.
Öregek is pattintgatnak,
Ifiakra kacsintgatnak -
Ez az élet! Ó be kár,
Alig kezded s vége már."

     Történt ugyanis, hogy a családban évek óta minden hófordulónál boldog új hónapot kívánunk egymásnak. Komoly versengés alakult ki anno, hogy ki az, aki először mondja/írja a másiknak, ki az aki elfelejti. Hát, most Ő nyert, én elfelejtettem, talán a túl sok történés, változás miatt. Márciusban nem fogom. :) Mert hogy igen nagyon kellenek a bevett kis szokások, a hagyományok és tradíciók, akár a család kis mikroszintjén, akár a társadalom - vagy akár az Emberiség szintjén.

     Egy időre abbahagyom ezt a blogot, mert Dél-Koreában vagyok átmenetileg. Élményeimet másik webes naplóban, a Koreai anzixban osztom meg. (http://mirakorea.blogspot.com/) Aki itt olvasott engem, annak megköszönöm. Ha van kedve, látogasson el a másik oldalra. Persze van olyan élmény vagy impresszió, eszmefuttatás vagy gondolatfoszlány, ami magyar vonatkozású. Annak a továbbiakban is itt a helye.
    
    Hagyományt őrzünk és ünneplünk jelenleg Koreában is. Újhold ünnep van, új év - a Nyúl éve - kezdődik holnap Ázsiában. Európában, vagy annak legalábbis a közép-keleti régióiban pedig itt a farsangi szezon. Lehet mulatni, táncolni, enni és inni, hangoskodva vigadni, hogy elűzzűk a gonosz és ártó szellemeket a környékünkről, a hosszú és dermesztő szürke telet a tájékunkról, - a reménytelenséget és borongást pedig a lelkünkből.

Boldog februárt, Bia! :) <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése